Els nostres Valors

Perquè construïm un nou Sindicat?
És possible que molts companys i companyes que treballeu a la seguretat i les emergències, us feu aquesta pregunta. Nosaltres ens la vam fer fa just un any, poques setmanes després del que vam viure i veure l’1 d’octubre de 2017 a Catalunya. I vam fer-nos algunes reflexions.
En primer lloc, vam veure la resposta brutal i desmesurada d’un Estat cap els catalans i catalanes, cap els nostres legítims representants, i les nostres institucions, que feia trontollar les pròpies estructures democràtiques de l’Estat espanyol.
En segon lloc, el posicionament o el silenci dels sindicats representatius d’alguns dels nostres col·lectius, com els del Cos de Mossos d’Esquadra, van significar de facto, l’abandonament de les institucions catalanes i del nostre poble. Sí, el silenci d’aquestes organitzacions sindicals va donar força aquells que creuen que les diferències ideològiques s’han de combatre amb contundència amb els instruments que calguin. Aquells sindicats que sempre havien manifestat que no s’havia de fer política des del sindicalisme, van acabar enarborant la seva bandera, en aquesta “creuada” contra els que pensen diferent. Des d’aquí el nostre suport als nostres presos i preses polítiques, als nostres exiliats i exiliades, als companys i companyes represaliades, encapçalades pel Major Trapero i la Intendenta Laplana, i també a tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes anònimes que esteu patint aquesta persecució, amb un substrat marcadament ideològic.
Per altra banda aquests mateixos sindicats tradicionals, s’han esforçat tots aquests anys en que perdem una consciència de classe que ha permès i ha potenciat enfrontaments estèrils entre els diferents col·lectius de la seguretat i les emergències. Policies Locals, Mossos, Bombers, Protecció Civil, Emergències Mèdiques, etc. Aquesta pèrdua de consciencia de classe més enllà de millorar les condicions de treball dels nostres treballadors i treballadores, ha propiciat la construcció d’un sindicalisme elitista. Creant en l’imaginari d’alguns dels nostres col·lectius la imatge que hi ha funcionaris de primera i de segona.

El teu col·lectiu et necessita